Photo from Pexels Kreta

Over kreta

Kreta is het grootste en bekendste Griekse eiland.
Het scheidt de Egeïsche zee van de Libische zee, als een grenspaal tussen Europa en Afrika.

Befaamde kloven, de steil uit zee oprijzende kliffen aan de kust, de eigenaardige hoogvlaktes die op drooggevallen meren lijken, de eindeloze witte zandstranden, olijf-, sinaasappel- en wijngaarden, soms kaal en ruw, soms liefelijk bebost, het zijn allemaal kenmerken van Kreta

Kreta is rijk aan historie en heeft veel monumenten en opgravingen zoals Knossos en Frangkokastello. In het oosten is een echt palmenbos met een prachtig zandstrand; Vai genaamd. 's Zomers ligt het strand vol met toeristen.

De diversiteit van het eiland, zorgt dat er voor elk wat wils is, en de grootte van het eiland, waardoor het onmogelijk is binnen één vakantie het eiland goed te leren kennen, maken Kreta een toeristische trekpleister waar velen met plezier naartoe gaan. De juiste mix van cultuur, zon, prachtige natuur, een groot aantal stranden, gezellige plaatsjes en authentieke Griekse dorpjes, goede uitgaansgelegenheden, lekker eten en veel verschillende soorten accommodaties in combinatie met de Griekse gastvrijheid maken dit eiland zo uniek.

Voor uitgebreide informatie klik hieronder.
http://www.kretapagina.nl/